Του ήρθε κεραμίδα του Ερντογαν: Η απίθανη απάντηση Μητσοτακη στον Τούρκο πρόεδρο 

Δυο μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Ερντογάν και ενώ η Κομισιόν αρνήθηκε να τον υπερασπιστεί, κρατώντας ουδέτερη στάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι για εκείνον «δεν υπάρχει».

Απο το newsbreak.gr

Κατά την διάρκεια της συζήτησής του με τον πρόεδρο του Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, Borge Brende, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κόψει πρώτη τους δεσμούς με την Τουρκία. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ερντογάν είχε αναφέρει ξανά ότι δεν θα του μιλήσει, αλλά τον συνάντησε πριν δύο μήνες στην Κωνσταντινούπολη, επομένως ίσως αλλάξει γνώμη και… αυτή τη φορά.

Οπως ελεγε και ο Καρβέλας: 

Ποτέ μη λες ποτέ
δεν ξέρεις τι γίνεται
ίσως αύριο να αλλάξεις γνώμη
και πεις το ναι

«Θυμάμαι μετά τον Μάρτιο του 2020 όταν η Τουρκία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τους μετανάστες και εμείς υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ελλάδας και φέραμε την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο, πάλι είχε πει ότι δεν θα μου μιλήσει. Ίσως να αλλάξει γνώμη ξανά. Αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε γείτονες, πάντα πρέπει να μιλάμε και πάντα πρέπει να κρατάμε κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά», σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας» δήλωσε:

«Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα “διεθνοποιήσω” ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά Κυριάκος Μητσοτάκης.

1 Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s